Oordoppen

IMG_201304Oordoppen

Vorig jaar kocht ik voor mezelf een paar op maat gemaakte oordoppen om mijn oren tegen te luide muziek te beschermen. Ook dit seizoen kan je er bestellen met een leuke korting: €119 ipv €149. Misschien lijkt dat wat duur, maar je hebt maar één stel oren en eens de tuut er is, gaat hij niet meer weg. Een dikke honderd euro voor op maat gemaakte oordoppen is dus geen overbodige luxe.

De versie die ik er uiteindelijk uit koos, noemen ze de Variphone Musician Earplugs 2nd Generation of kortweg MEP-2G. De vlakke filter die ik erbij koos, was de gemiddelde filter van 19 dB met een doorschijnende plug. De andere filters van 15 dB of 21 dB kan je redelijk eenvoudig wisselen voor mocht je merken dat dat meer wenselijk is.

Een verdacht verkoperspraatje? Ik moet zeggen dat ik sindsdien geen last meer heb van suizende oren na een stapje op café of na een optreden op een festival om maar iets te noemen. Beter zelfs; ik heb minder hoofdpijn tijdens de avond of het optreden en kan iedereen veel beter verstaan omdat gespreksfrequenties toch nog verstaanbaar genoeg door de filter geraken.

Heerlijk genieten van de gezellige sfeer dus. Verbazingwekkend zijn weinigen geneigd om die investering te maken. Zelf kan ik het jullie alleen maar aanraden, in het geval je jezelf nog in luide omgevingen zal begeven uiteraard. We zijn maar één keer “jong”. 😉