Weer zomer

De zomer van 2011 is nog niet helemaal voorbij, maar op het einde van augustus durf ik stellen dat hij toch wel redelijk in het water is gevallen. Soms te letterlijk zelfs. De recente dramatische onweders zijn daar getuige van, maar al van begin juli was het weer niet om over naar huis te schrijven.

Op Rock Werchter tekenden we vorig jaar nog tegen de 40 graden op; weliswaar in een tent die in de vlakke zon stond, maar toch. Dit jaar was het tegen het einde van de optredende groepen een schamele 8 Ć  10 graden. “Hier en daar een bui” namen we er dan maar bij. De Gentse Feesten waren al even droevig. Niet qua ambiance of opkomst, maar wel qua neerslag en doorweekte kledij. Zelfs tijdens ons eigenste Marktrock was de zon slechts af en toe op het podium te zien.

Pukkelpop was een mooi begin gegund, maar toen besliste de natuur er anders over. Totale overmacht. In tegenstelling tot wat sommigen, nog voor iemand zijn medeleven kon betuigen aan de slachtoffers, dachten.
Op vlak van communicatie was de kracht van sociale media nog nooit zo direct en dichtbij voelbaar. #pp11 #ppok #hasselthelpt waren enkele hashtags die ontroerend waren om te volgen. Ook Chokri Mahassine verdient enige lof, zelfs van de eigen muziekindustrie.

Wie weet komt er nog een toffe nazomer in september. De Leuvense jaarmarkt op de maandag van Leuven kermis (5 september 2011) kan nog wat extra sfeer aan deze zomer meegeven. Alvast voor de aanwezigen: geniet!