Klein bier: Circus & Co

Begin juni en dus ook het begin van de zomer. Ooit waren er de Leuvense Bierfeesten, sinds 1956. Om de vijf jaar werd de historische binnenstad en ver daarrond, omgevormd tot een bonte verzameling aangename bourgondische taferelen. Enkele malen werd er zelfs een stoet aan toegevoegd waar lokale verenigingen konden bijdragen aan een soort vertolking van de Leuvense geschiedenis. Samen nog wat andere festiviteiten vormde dat sinds 1988 de Luister van Leuven of Bourgondische Bierfeesten in 1998. Brouwerij Artois (later Interbrew / ABInbev) brouwde ooit nog tijdelijk het “Gouden Hoorn”-bier speciaal voor deze laatste Bierfeesten. Een stunt die toen heel erg in de smaak viel, maar die tot op heden niet meer herhaald werd.

Later zijn die Bierfeesten van aanpak veranderd en omgevormd tot wat nu gekend staat als het twee-jaarlijks Leuven In Scene met heel wat actuele kunst en cultuur.

Dit weekend vond Circus & Co plaats; zeg maar de kleine versie van Leuven In Scene. Zo is er elk jaar tijdens deze periode wel een feestelijke gelegenheid om de zomer leuk in te zetten. Zelf vond ik het alvast gezellig.