24 uur realiteit over het klimaat

Al Gore en het Climate Reality Project hielden afgelopen week een opmerkelijke uitzending. Vierentwintig uur lang werd er ingegaan op de realiteit van het klimaat en de crisis ervan. Want, laten we duidelijk zijn: de tijd om nog te debatteren of er nu wel een opwarming van de aarde is, is voorbij. Meer overstromingen, meer droogtes, meer extreme temperaturen en meer opmerkelijke weerfenomenen zijn niet uit de lucht gegrepen. Het is gewoon realiteit.

Er zullen nog steeds sceptici blijven, maar ook zij moeten de realiteit onder ogen zien, of toch niet? Ze doen hun uiterste best om twijfel te zaaien en ons erop te wijzen dat “er geen concensus is in de wetenschappelijke wereld” over de klimaatcrisis.

Wel… Het Climate Reality Project toont o.a. met een aantal videos wat de realiteit is en legt tijdens de rechtstreekse uitzending het verband met de opwarming van de aarde. Je mag zeggen wat je wil, maar van Al Gore kan je alvast zeggen: die man heeft in deze een punt en hij kan het nog goed brengen ook.