Samenstroom

Betaal jij ook veel voor je energiefactuur? Misschien wel te veel!
Doe mee aan de samenaankoop op www.samenstroom.be en wie weet levert het je een korting op -zoals de gemiddelde deelnemer- tot 273 euro per jaar. De moeite om je vrijblijvend in te schrijven, toch?

Waarom deze groepsaankoop?
Om verschillende redenen. Door de quasi-monopolie positie van Electrabel is er amper concurrentie op de energiemarkt, met hoge prijzen tot gevolg. Zowel voor gas als voor elektriciteit. Met deze samenaankoop laten we de markt werken voor de laagste prijs. De laagste prijs voor zo groen mogelijke energie. Een van de voorwaarden om te mogen deelnemen als energieleverancier aan de groepsaankoop is dat je groene stroom moet leveren. Naar duurzaamheid toe een absolute vereiste.
Deelname is gratis en vrijblijvend voor u. Je doet in feite een BudgetCheck, zoals je dat jaarlijks verplicht krijgt van je gsm-operator. Bij deze samenaankoop beslis je pas na de veiling of je wel of niet overstapt.
Voor mij alvast reden genoeg!

Hoe verloopt deze samenaankoop?
We verzamelen zoveel mogelijk mensen (met een particulier contract) tegen een bepaalde datum, 30 mei 2010. Tot dan kan je inschrijven via www.samenstroom.be.
Op 1 juni gaan we met dat pakket naar de energiemarkt. “Kijk, we hebben hier duizenden gezinnen… Welke leverancier biedt hen het goedkoopste contract?” Er wordt dan geboden op een online veiling.
Een paar dagen later krijgt elke deelnemer een ge├»ndividualiseerd overzicht toegestuurd (via e-mail) met een concreet bedrag hoeveel je met hetzelfde gebruik als het jaar voordien bij de “gewonnen” leverancier zou betalen. Bij dat overzicht zit meteen ook een contractvoorstel. Pas op dat moment beslis je of je wel of niet wil overstappen naar de “gewonnen” leverancier, met een jaarcontract.
Wil je overstappen, teken je het contractvoorstel en stuurt het terug naar de gewonnen leverancier; die alles voor jou in orde brengt. Wil je niet overstappen, geen probleem: je doet gewoon niets of je reageert via de e-mail-link dat je niet wil overstappen.

In het Leuvense worden enkele infoavonden georganiseerd waar alles nog eens op een rijtje wordt gezet en waar je met je vragen terecht kan. Op de data in onderstaande tabel zijn er ook zitdagen: daar krijg je naast alle info ook de mogelijkheid om samen in te schrijven (voor het geval dat niet lukt via www.samenstroom.be) via een papieren inschrijvingsformulier.

Infomomenten in het Leuvense

15 april 2011 van 10.00u tot 12.00u Zitdag Mechelsestraat 70, Leuven
15 april 2011 van 14.00u tot 18.00u Zitdag Café Majestic, Pastoor Legrandstraat 53, Wilsele
woensdag 27 april 2011 om 20.00u Infoavond Provinciehuis, Provincieplein, Leuven
donderdag 28 april 2011 om 20.00u Infoavond zaal De Roosenberg, Maurits Noëstraat 15, Oud-Heverlee
maandag 2 mei 2011 om 20.30u Infoavond zaal Floreal, Café Den Tunnel aan het station Herent
4 mei 2011 van 15.00u tot 18.00u Zitdag De Curve, Kessel-Lo
11 mei 2011 van 15.00u tot 18.00u Zitdag Café Bij Mieke en Pïerre, Aarschotsestwg 768, Wilsele
18 mei 2011 van 10.00u tot 12.00u Zitdag Mechelsestraat 70, Leuven

Inschrijven? Nog meer informatie nodig? Toch nog een vraag? Kijk op www.samenstroom.be.