2014 Resultaat Samen Sterker

201411SamenSterkerResultaat

Afgelopen woensdag was er de gesloten veiling voor de samenaankoop van energie. De winnaar was deze keer Electrabel. Zij gaan ruim 20% onder de marktwaarde de deelnemeners aan de samenaankoop een voorstel doen om over te stappen naar een Groene Stroom-formule.

Met dank aan de verwezenlijkingen van Johan Vande Lanotte, is er geen verbrekingsvergoeding meer te betalen wanneer een gezin wenst over te stappen naar een andere energieleverancier. Dat is al mooi meegenomen!

Toch besef ook ik maar al te goed dat alternatieve energie nog enige tijd zal duurder blijven worden. Om de complexe reden dat er nog lang niet genoeg is in ge├»nvesteerd. Mochten we al 10 jaar bezig zijn met zware investeringen, zou die zogezegd plotse stijging er niet zijn. Vooral ook omdat de natuurlijke stijging om wille van investeringen nu wordt omgekeerd doorgerekend, met als idee “ah, nu we toch de prijs verhogen, kunnen we dat ineens veel doen”. Want dat is het type logica dat we steeds vaker zien opduiken in -pakweg- De Wetstraat in Brussel. Afstappen van wat ik graag omschrijf als elitaire energiebronnen, daar is al helemaal geen sprake van. Nochtans…

#betoging